Klaverjassen

Alles over klaverjassen op één pagina

Hoe werkt klaverjassen

Klaverjassen is een kaartspel wat je met 4 spelers speelt. Hierbij is het twee tegen twee. Je kan echter nooit de kaarten van je teamgenoot zien, omdat die aan de overkant moet zitten. Alle kaarten van 7 of hoger worden gebruikt bij dit spel. Het doel van het spel is dat je samen met je teamgenoot kaarten bezit met het meest aantal punten. Alle 4 de spelers krijgen 8 kaarten. Bekijk het volledige spelregeloverzicht in de links hieronder:

Mobiele apps

Naast klaverjassen via je internetbrowser kun je ook apps downloaden om op je telefoon of tablet te klaverjassen. Bekijk de lijst met de beste apps in het onderstaande overzicht. Klik op de link om de app te kunnen downloaden.

Online klaverjassen

Klaverjassen wordt voornamelijk face to face gedaan met vrienden of in speciale klaverjasverenigingen. Het is echter ook mogelijk om via internet te klaverjassen, tegen de computer of tegen anderen. Bekijk de beste websites om dit te doen hieronder.

Klaverjas verenigingen

Voor de liefhebbers onder ons, zijn er speciale klaverjasverenigingen opgericht. Hier komen spelers bijeen om tegen elkaar te klaverjassen. Er zijn tientallen klaverjasverenigingen in Nederland. Hier volgt een overzicht van de meest bekende verenigingen. klaverjas vereniging

Varianten

Op deze gamepagina staat het klassieke klaverjas spel beschreven, maar er bestaan ook varianten van. Zo heb je Amsterdams, Rotterdams en Utrechts klaverjassen. Hierbij zijn een paar belangrijke details verandert. Verder kun je ook klaverjas spelen met 2 of 3 personen. Leer hieronder hoe je deze varianten van klaverjas leert spelen.

Klaverjas literatuur

Voor de hobbyisten onder ons is er ook een aantal klaverjas literatuur. Klik op de link om je nog meer te verdiepen in de wereld van klaverjassen!

Over klaverjassen

Klaverjassen is een kaartspel klassieker. Dit kaartspel wordt al tientallen jaren gespeeld. Onder jongeren geniet het spel momenteel niet van een hoge naamsbekendheid. Hierdoor heb ik deze pagina opgesteld, zodat ik iedereen van de beste informatie kan voorzien wat betreft klaverjassen. En op deze manier jou misschien kan overtuigen om te gaan klaverjassen. klaverjas